U Milanovcu teško ozlijeđena putnica

Slika /PU_VP/2023/1 policija_natpis.jpg

 Na području Policijske uprave virovitičko-podravske tijekom jučerašnjeg dana zabilježen povećan broj prometnih nesreća

FOTO: ilustracija

Utorak, 13. kolovoza je na području Policijske uprave virovitičko-podravske bio obilježen povećanim brojem prometnih nesreća, ukupno 5, od kojih je jedna bila sa nastradalima i 4 sa materijalnom štetom.

Prometna nesreća sa nastradalima se dogodila u 9,15 sati u Milanovcu, na križanju Vinogradskog puta i Ulice 30. svibnja. Vozač teretnog vozila starosti 24 godine je vozilom sa sporedne ceste skrenuo u lijevo na cestu sa prednošću prolaza, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na sigurna način, te oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu kojim je upravljao 77-godišnji vozač. Pri udaru prednjeg dijela teretnog vozila u desnu bočnu stranu osobnog automobila je osobni automobil odbačen i prednjim dijelom udario u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je upravljao 41-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen pred križanjem radi propuštanja vozila. Osobni automobil kojim je upravljao 77-godišnji vozač se nakon oba sudara prevrnulo na desnu bočnu stranu, a putnica u tom vozilu je pri tome zadobila teške tjelesne ozlijede, dok je vozač lako ozlijeđen. Ostala 2 vozila su ostala zaustavljena na kolniku, a vozači nisu nastradali.

U 16,50 sati je u Rezovcu evidentirano slijetanje vozila s ceste u zavoju, koje je uzrokovao 31-godišnji vozač osobnog automobila kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,46 g/kg. Ovaj vozač je dolaskom do zavoja, uslijed upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom i utjecaja alkohola, izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je došlo do zanošenja stražnjeg dijela vozila, prelaska vozila preko cijele površine kolnika i slijetanja preko putnog jarka na zelenu površinu, pri čemu je oštećena dvorišna ograda.
Pred nama su blagdani Velika Gospa i Rokovo, koje će u mnogim mjestima biti obilježeno organiziranim proslavama, a posebno u Virovitici gdje se do kraja tjedna očekuju gužve u prometu i na snazi će biti posebna regulacija prometa.

Stoga se svi koji budu sudjelovali u takvim organiziranim, ali i privatnim proslavama podsjećaju na zakonsku zabranu upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te da poštuju prometna pravila koja se odnose na parkiranje vozila i nepropisnim parkiranjem ne ugrožavaju ili ometaju promet.

Isto tako pred nama je praznični četvrtak koji će brojni ljudi pretvoriti u produženi vikend, tijekom kojega se očekuje dodatno povećani promet na cestama, pa se upozoravaju  svi sudionici u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa.

Policijski službenici će i u ovom produženom blagdanskom i prazničnom vikendu vršiti pojačani nadzor prometa u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih kategorija sudionika, a u slučaju potrebe zbog održanja protoka prometa će pristupiti i fizičkoj regulaciji prometa na pojedinim mjestima.
 

Stranica