Teško ozlijeđeni vozač pod utjecajem alkohola uzrokovao je prometnu nesreću

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 12 prometnih nesreća, a 3 prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan sudionik u prometu teško ozlijeđen i 2 su lako ozlijeđena, a 3 prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,58 g/kg je utvrđena kod počinitelja najteže prometne nesreće protekli tjedan, u kojoj je taj vozač teško ozlijeđen. Ova prometna nesreća se dogodila u utorak oko 16,30 sati u Čađavici kada je 28-godišnji vozač neregistriranog osobnog automobila, nakon izlaska iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila i alkoholiziranosti izgubio nadzor nad vozilom i prešao na prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnih smjerova. Prilikom vraćanja na prometnu traku je došlo do zanošenja vozila i ponovnog prelaska na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je upravljala 39-godišnja vozačica, a u kojem se u svojstvu putnika u dječjim sjedalicama prevozilo dvoje djece. Vozačica je u izbjegavanju sudara reagirala upravljačem, ali je ipak došlo do udara bočne strane vozila koji je upravljao 28-godišnji vozač u prednju bočnu stanu vozila kojim je upravljala vozačica. Vozilo kojim je upravljao alkoholizirani vozač je od udarca sletjelo u putni kanal, udarilo bočnom stranom u betonski most i ostalo zaustavljeno u putnom kanalu, dok je vozilo u kojem se prevozilo dvoje djece ostalo zaustavljeno na cesti. Vozačica i djeca u ovoj prometnoj nesreći nisu ozlijeđeni, dok je 28-godišnji vozač zadobio teške tjelesne ozlijede.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 114 prekršaja, od kojih 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja i 45 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.
Najveća brzina kretanja vozila od 105 km/h je utvrđena u srijedu u 15,45 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,05 g/kg je utvrđena u četvrtak oko 23,30 sati u Orahovici kod 41-godišnjeg vozača bicikla.

Stranica