Teško ozlijeđena dva vozača

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,37 g/kg, utvrđena je kod 58-godišnjeg biciklista

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 3 sa ozlijeđenima i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača osobnih automobila teško ozlijeđena i jedan vozač motocikla je lako ozlijeđen.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u 01,35 sati u Suhopolju je u slijetanju vozila s ceste teško ozlijeđena 44-godišnja vozačica tog vozila, dok je drugi vozač teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 16,20 sati u Čačincima.
Vozač osobnog automobila starosti 52 godine, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 1,86 g/kg, upravljajući vozilom Ulicom bana J. Jelačića u Čačincama i dolaskom do semaforiziranog križanja je izvršio radnju prestrojavanja u prometnu traku namijenjenu za skretanje u lijevo. Ulaskom u križanje je vršio radnju skretanja u lijevo za vrijeme dok mu je bilo upaljeno zeleno semaforsko svjetlo, pri čemu nije propustio osobni automobil koji mu je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao smjer kretanja, a kojemu je također bilo zeleno svjetlo na semaforu. Na križanju je došlo do udara prednjeg dijela vozila kojim je upravljao 52-godišnjak u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila koji je dolazio iz suprotnog smjera, čiji je 61-godišnji vozač u ovoj prometnoj nesreći teško ozlijeđen.

Prometna nesreća u kojoj je lako ozlijeđen mladi vozač motocikla se dogodila u subotu oko 17,20 sati u Bilogorskoj ulici u Virovitici. Mladi, 20-godišnji vozač motocikla, koji je pri vožnji koristio kacigu, se kretao Bilogorskom ulicom u smjeru grada. Dolaskom do nepreglednog zavoja u desno nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti, zbog čega je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera u trenutku kada je tom prometnom trakom naišao osobni automobil reg. oznaka Njemačke kojim je upravljao  76-godišnji vozač. Pri udaru lijeve bočne strane motocikla u lijevu bočnu stranu osobnog automobila je vozač motocikla pao na kolnik pri čemu je lako ozlijeđen.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 352 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 4 prekršaja odbijanja testiranja na drogu, 117 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 115 km/h je za osobni automobil utvrđena u nedjelju u 22,40 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.
I najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,37 g/kg je utvrđena u Čađavici, u petak u 13,50 sati kod 58-godišnjeg vozača bicikla.
 

Priopćenja