Teško ozlijeđena državljanka Mađarske

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,46 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 57 godina

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom.
Jedini nastradali sudionik prometnih nesreća protekli tjedan je bila teško ozlijeđena 51-godišnja vozačica osobnog automobila, državljanka Mađarske, koja je uslijed kretanja neprilagođenom brzinom osobinama i stanju ceste, u nepreglednom zavoju sletjela sa ceste na dionici lokalne ceste između Rajinog Polja i Krivaje Pustare u utorak oko 18,40 sati.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 350 prekršaja i to 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 101 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog prijevoza djece, 48 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 9 sati u Starom Gracu, i to brzina kretanja osobnog automobila od 121 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,46 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 57 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 20 sati u Virovitici.

U nedjelju, 28. svibnja 2023. godine od 16 do 24 sata je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora i zaštite sudionika na mopedima i motociklima u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 58 prekršaja, od kojih 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 7 prekršaja vozača mopeda i motocikla i dr.
 

Stranica