Teško ozlijeđen vozač u Gradini

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Muškarac je u mjestu Gradina upravljao traktorom - „buggy“ nad kojim je izgubio nadzor i sletio na zelenu površinu pored kolnika te zadobio teške tjelesne ozljede

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenima i 6 s materijalnom štetom. Kod niti jednog počinitelja prometnih nesreća alkotestiranjem nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu. U prometnim nesrećama sa ozlijeđenima su 2 sudionika u prometu lako ozlijeđena i jedan teško.
Najteža prometna nesreća, u kojoj je vozač traktora („buggy“) teško ozlijeđen, a putnik na tom prijevoznom sredstvu je lako ozlijeđen, se dogodila u subotu u 13,20 sati na kružnom toku u Gradini. Do prometne nesreće je došlo kada 45-godišnji vozač u kružnom toku na Trgu hrvatskih branitelja u Gradini nije prilagodio brzinu kretanja vozila, zbog čega je pri izlasku iz kružnog toka, na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je došlo do zanošenja vozila i slijetanja dijela vozila na zelenu površinu pored kolnika. Na zelenoj površini je prednjim pneumatikom udario u  nosač prometnog znaka koji je oštećen, uslijed čega je došlo do ponovnog zanošenja i prevrtanja vozila na bočnu stranu, poprijeko na kolniku. U prevrtanju je vozač ispao iz vozila, pri čemu je teško ozlijeđen. Vozač nije koristio sigurnosni pojas, a 54-godišnji putnik, koji je u toj prometnoj nesreći lako ozlijeđen, je koristio sigurnosni pojas.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 330 prekršaja, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 100 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog prijevoza djeteta, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,38 g/kg je utvrđena u utorak oko 19 sati u Bušetini, kod 46 godišnjeg vozača bicikla, a utorak je bio dan u kojem su utvrđene najveće koncentracije alkohola, jer je samo malo manja koncentracija od 2,28 g/kg utvrđena u 01,40 sati u Suhopolju, kod 31-godišnjeg vozača teretnog vozila.

Stranica