Svi Sveti, regulacija prometa u blizini groblja

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/lampaš.jpg

Iako su na snazi ograničenja zbog primjene epidemioloških mjera narednih dana se povodom nastupajućih blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih

Iako su na snazi ograničenja zbog primjene epidemioloških mjera narednih dana se povodom nastupajućih blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga se upućuju vozači da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja zbog parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.

Kako će se, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj ljudi uputiti na groblja pješice i pješaci se upućuju na povećani oprez pošto uz većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno se pješaci upozoravaju na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Od nedjelje, 01. studenog 2020. godine će započeti i zakonska obaveza korištenja dnevnih svjetala na vozilima, odnosno na vozilima će trebati biti upaljena svjetla tijekom cijeloga dana, a ne samo noću i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Policijski službenici će i nadalje, a posebno u dane predstojećih blagdana i tijekom vikenda pojačano djelovati u cilju osiguranja sigurnosti svih sudionika u prometu.
 
 

Stranica