Svečano otkriveno spomen obilježje Damiru Babuku

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 spom.obilj.-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U subotu, 8. listopada u mjestu Cabuna svečano je otkriveno spomen obilježje Damiru Babuku policijskom službeniku poginulom u Domovinskom ratu na području Pakraca

U subotu, 8. listopada u mjestu Cabuna svečano je otkriveno spomen obilježje Damiru Babuku policijskom službeniku poginulom u Domovinskom ratu na području Pakraca.
Damir Babuk poginuo je kao mladi 22-godišnji policijski službenik, bio je pripadnik specijalne policije Policijske postaje Virovitica i dragovoljac Domovinskog rata. Boreći se u akciji oslobađanja Pakraca uz njega su tog 11. prosinca 1991. godine poginuli i njegovi suborci Slavko Jagarinac, Damir Salopek i Darko Strugar.  

Spomen ploču otkrili su Damirovi roditelji i članovi obitelji. Spomen obilježje postavljeno je u ulici koja nosi Damirovo ime, zemljište je donirala Osnovna škola Suhopolje, a u organizaciji oko izrade i postavljanja spomen obilježja sudjelovala je Udruga branitelja Suhopolje, Općina Suhopolje i Virovitičko-podravska županija.

Počast su polaganjem cvjetnih aranžmana i upaljenih lampiona odali načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, načelnik Policijske postaje Virovitica Marcel Štrok, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Virovitice, općinski vijećnici. Riječi molitve predvodio je velečasni Darijo Šimić upravitelj župe Kraljice svete krunice u Cabuni.

Stranica