Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

U petak oko 14,34 sati, u Cabuni, 58-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,72 g/kg upravljao biciklom

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 14 prometnih nesreća, 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile LTO te 10 s materijalnom štetom. U 1 prometnoj nesreći vozač je bilo pod utjecajem alkohola. U 5 prometnih nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja.
Najteža prometna nesreća dogodila se dana 13. travnja, oko 18,15 sati, u mjestu Slatini, ulica Potočani, kada je 16-godišnjak prije prava na upravljanje vozilom (upravljao tehnički neispravnim i neosiguranim cross motociklom), zbog nedržanja sredine prometne trake prešao u suprotni trak gdje je došlo do pada vozača zajedno sa motociklom na kolnik i udara u motocikl kraj ceste. Vozač motocikla zadobio je ozljedu glave.

Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 376 prekršaja, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 151 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 38 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,72 g/kg je utvrđena kod vozača starosti 58 godinu koji je zatečen kako upravlja biciklom, u petak, 12. travnja 2024. godine u 14,34 sati u mjestu Cabuna.
Najveća brzina kretanja vozila od 125 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom u subotu, 13.travnja 2024. godine u 21,38 sati u mjestu Čađavački Lug, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila zagrebačkih reg.oznaka.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134.
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba, zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
 

Stranica