Slatina: protuzakoniti lova na Prepelice

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

U utorak 7. rujna oko 18.15 sati u poljskom predjelu u blizini naselja Grabić, u protuzakonitom lovu, zatečena su dva državljana Republike Italije

U utorak 7. rujna oko 18.15 sati u poljskom predjelu u blizini naselja Grabić, u protuzakonitom lovu, zatečena su dva državljana Republike Italije.
 
Naime, u večernjim satima, policijski službenici Policijske postaje Slatina, zatekli su 71  i 65. godišnjaka, talijanske državljane, kako vrše odstrjel lovnih ptica Prepelica – pućpura u isto vrijeme dok su u blizini istih bile uključene 2 električne vabilice koje su reproducirale zvuk za primamu ptica.
 
Provedenim očevidnim radnjama na mjestu događaja, kod 71 – godišnjaka uz lovačku pušku, zatečene su 2 odstrijeljene ptice Prepelice, a kod 65 – godišnjaka uz lovačku pušku, zatečena je jedna odstrijeljena ptica Prepelica.
 
Od zatečenih talijanskih državljana, privremeno su oduzete lovačke puške „Beretta“ i „Manif“ sa oružanim listovima, ukupno 148 komada streljiva, te tri odstrijeljene ptice Prepelice, kao i važeće putne isprave i osobne iskaznice.  
 
 U policijskoj postaji Slatina uz sudskog tumača talijanskog jezika i odvjetnika,  provedeno je kriminalističko ispitivanje nad 71 – godišnjakom i 65 – godišnjakom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova. U cijeli postupak, bio je uključen i djelatnik Službe za šumarstvo i lovstvo državnog inspektorata koji je utvrdio Prekršaj iz Zakona o lovstvu, te je svakom talijanskom državljaninu, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 6000 kuna.
 
 U ODO Virovitica, proslijeđena je kaznena prijava.

Stranica