Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog vikenda

Slika /PU_VP/policija03.jpg

Iza nas je blagdanski vikend tijekom kojega su u brojnim naseljima naše županije održane proslave, pa se povoljnom može smatrati situacija da niti jednu prometnu nesreću nisu uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola

Iza nas je blagdanski vikend tijekom kojega su u brojnim naseljima naše županije održane proslave, pa se povoljnom može smatrati situacija da niti jednu prometnu nesreću nisu uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.
Međutim, pojedini će vozači još dugo pamtiti protekli vikend i snositi posljedice vožnje nakon slavlja kojemu su se prepustili, a među njima i 56-godišnji vozač osobnog automobila kojega su policijski službenici u subotu oko 21.30 sati zaustavili u Suhopolju i kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.70 g/kg.
Iste posljedice, ali zbog prevelike žurbe, će snositi i vozač osobnog automobila reg. oznaka Austrije za kojega je utvrđeno da je u nedjelju oko 18 sati upravljao vozilom brzinom od 122 km/h u Čačincima, a što je za više od 50 km/h više od ograničenja na tom dijelu ceste, obzirom da je na toj dionici D2 ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.
Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 348 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr., a pošto su protekli tjedan u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL policijski službenici svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine području cijele županije vršili pojačani nadzor brzine kretanja vozila utvrđeno je i 155 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.
 
Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama je mladi vozač osobnog automobila teško ozlijeđen u slijetanju vozila s ceste, a 6 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno, od kojih 4 vozača ili putnika u osobnim automobilima i po jedan pješak i dijete biciklista. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozači pod utjecajem alkohola.
 
 
 

Stranica