Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/promet(1).jpg

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 3 sa ozlijeđenim osobama (pet lako ozlijeđenih osoba) i 13 sa materijalnom štetom

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 3 sa ozlijeđenim osobama (pet lako ozlijeđenih osoba) i 13 sa materijalnom štetom. U 5 prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja ali 3 počinitelja je naknadno pronađeno. U dvije prometne nesreće sudionici su bili pod utjecajem alkohola (u jednoj oštećenik, a u drugoj počinitelj biciklist koji je napustio mjesto događaja ali je naknadno pronađen).  
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 211 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 60 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja nekorištenja kacige, 1 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.10 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola u nedjelju 21. kolovoza u 14.36 sati u mjestu Pitomača.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u utorak dana 16. kolovoza u 04,38 sati u Čađavačkom Lugu kada je na dionici D34 u naselju na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja od 117 km/h osobnog automobila registarskih oznaka Njemačke.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona zadržana je 1 osoba.
 
 
 

Stranica