Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/palica_stop_policija.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih jedna s teško ozlijeđenom biciklisticom i 7 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih jedna s teško ozlijeđenom biciklisticom i 7 s materijalnom štetom.
Prometna nesreća s teško ozlijeđenom 68-godišnjom vozačicom bicikla se dogodila u petak oko 13 sati na nizbrdici u centru Pitomače, a uzrokovana je upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 354 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 135 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 113 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila u petak u 21.15 sati u Lozanu, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.44 g/kg je utvrđena kod 51-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 19.25 sati u Otrovancu, a najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila od 1.82 g/kg je također utvrđena na području Pitomače u subotu, nekoliko minuta prije ponoći kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila.
Oba vozača motornih vozila će biti sankcionirani novčanim kaznama od 10000 kn, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca i biti će im dodijeljeno 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stranica