Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Najava akcije 2.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 6 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača osobnih automobila lako ozlijeđena, a 2 prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 228 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 106 km/h je utvrđena u ponedjeljak u 02,30 sati u Starom Gracu, na dionici državne ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,32 g/kg je utvrđena kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 19,55 sati u Bušetini.
 

Stranica