Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/palica_stop_policija.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom

Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su najteži prekršaji utvrđeni na širem području Orahovice. Najveće brzine kretanja vozila utvrđene su u Čačincima oko 13 sati i to 111 km/h u četvrtak i 107 km/h u petak, obje utvrđene kod osobnih automobila registarskih oznaka sa područja drugih županija za koje vozačima stižu novčane kazne od najmanje 3 000 kn, jedan mjesec zabrane upravljanja motornim vozilom i 3 negativna boda.

Iako je protekli tjedan najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,54 g/kg utvrđena kod 52-godišnjeg bicikliste u četvrtak u 19,15 sati u Čađavici, najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena kod vozača motornih vozila i ujedno najveća koncentracija alkohola u organizmu protekli vikend od 1,94 g/kg je utvrđena u nedjelju u 21,40 sati u Orahovici kod 50-godišnje vozačice osobnog automobila s prebivalištem na području Osijeka.

U srijedu i četvrtak su 2 vozača uhićena i jedan zadržan, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan 24-godišnji vozač osobnog automobila zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola. Ovom vozaču će po pravomoćnosti prekršaja, zbog određenih 12 negativnih bodova za počinjenje ova dva najteža prekršaja, biti doneseno i rješenje kojim se određuje da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole 2 godine od dana izvršnosti rješenja.

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 269 prekršaja, od kojih 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 59 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
 
Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozačice osobnog automobila i bicikla i vozač mopeda lako ozlijeđeni.
 

Stranica