Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/24 - SATNI NADZOR BRZINE.JPG

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 9 s materijalnom štetom

Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u nedjelju u poslijepodnevnim satima, odnosno u 13,30 sati u Ulici Vladimira Nazora u Slatini gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h za mladog vozača osobnog automobila nešto mlađeg od 24 godine utvrđena brzina upravljanja vozilom od 101 km/h, što je brzina za više od 50 km/h veća od ograničenja u naselju, zbog čega ovom mladom vozaču slijedi kazna od najmanje 10 000 kn, 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i 6 negativnih bodova.

Iste sankcije slijede i vozaču osobnog automobila starosti 49 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 2.20 g/kg u subotu u 23.20 sati u Turanovcu, a što je najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena kod vozača motornog vozila protekli tjedan.

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 217 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 67 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
 
Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su pješak i vozač motocikla teško ozlijeđeni, a 2 vozača osobnih automobila su lako ozlijeđeni. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
 

Stranica