Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/akcija_alkohol9-120113.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 3 sudionika lako ozlijeđena, i to maloljetna vozačica motocikla, te vozač i putnik u osobnom automobilu. Jedan vozač je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 221 prekršaj, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 00.20 sati u Suhopolju gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 144 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine u utorak u 12.30 sati u Bušetini i iznosila je visokih 2.93 g/kg.

Tijekom proteklog tjedna, od 11. do 17. listopada 2021. godine je u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL i na području Policijske uprave virovitičko – podravske vršen pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, pa je tako od 107 teretnih vozila i 6 autobusa nad kojima je izvršen nadzor 25 vozača teretnih vozila zatečeno u počinjenju prekršaja i kod njih utvrđeno i sankcionirano 43 prekršaja.
 

Stranica