Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/24 - SATNI NADZOR BRZINE.JPG

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom.

U tim prometnim nesrećama su 4 osobe lako ozlijeđene i to 3 vozača osobnih automobila i jedan biciklista u prometnim nesrećama koje su se dogodile početkom tjedna, tako da tijekom proteklog vikenda u 6 prometnih nesreća nije bilo nastradalih sudionika u prometu.

Dva počinitelja prometnih nesreća su upravljala vozilom pod utjecajem alkohola vrlo visoke utvrđene koncentracije, a koncentracija alkohola u organizmu od 2,43 g/kg utvrđena kod vozača osobnog automobila koji je uzrokovao prometnu nesreću u Novoj Bukovici u nedjelju malo poslije ponoći je bila najveća utvrđena protekli tjedan, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Tijekom proteklog tjedna su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 263 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 106 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 14,25 sati u Šaševu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 115 km/h.
 

Stranica