Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, jedna s ozlijeđenom osobom i 6 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, jedna s ozlijeđenom osobom i 6 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama su 2 putnice u vozilu smrtno stradale, jedan vozač je teško ozlijeđen i jedan vozač osobnog vozila i putnica u vozilu su lako ozlijeđeni. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 204 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 2 prekršaja odbijanja testiranja na drogu, 58 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2812 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.53 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 21 sat u Virovitici.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 17.25 sati u Starom Gracu gdje je vozač osobnog automobila, na dionici državne ceste D2 na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 109 km/h.
U dane vikenda je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen jedan vozač, a 2 su zadržana sukladno čl. 137. istoga zakona, svi zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Tijekom sljedećeg tjedna, od 09. do 15. kolovoza će policijski službenici sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na području cijele županije vršiti pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
 

Stranica