Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Tijekom proteklog tjedna, uključujući produženi vikend na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 21 prometna nesreća, od kojih je 6 nesreća sa ozlijeđenim osobama, 10 prometnih nesreća sa materijalnom štetom

Prometne nesreće
 
Tijekom proteklog tjedna, uključujući produženi vikend na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 21 prometna nesreća, od kojih je 6 nesreća sa ozlijeđenim osobama, 10 prometnih nesreća sa materijalnom štetom te 5 prometnih nesreća u kojima su počinitelji napustili mjesto događaja (3 počinitelja  je naknadno pronađeno). U prometnim nesrećama sa ozlijeđenim osobama 4 osobe je lako ozlijeđeno, a 2 osobe teško. U jednoj prometnoj nesreći sa teško ozlijeđenom osobom vozač je odbio alkotest dok u 3 prometne nesreće sa materijalnom štetom počinitelji su bili pod utjecajem alkohola.  
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 201 prekršaja, od čega je 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 26 ostalih prekršaja biciklista, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.94 g/kg je utvrđena u utorak 22. lipnja u Virovitici, Stjepana Radića 68 u 16.05 sati, kod vozača osobnog vozila 42 godine starosti.
Najveća izmjerena brzina od 93 km/h (već umanjena za toleranciju) na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h utvrđena je u četvrtak 24. lipnja u mjestu Pitomača u 21.34 sati, prekršaj utvrđen mjernim uređajem za nadzor brzine.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. Prekršajnog zakona 
 
Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona bilo je 3 uhićene osobe. Sve tri osobe bile su pod utjecajem alkohola od čega je 1 osoba sudjelovala u prometnoj nesreći, a 1 osoba je dragovoljno predala sadržaj biljne materije karakterističnog izgleda i mirisa nalik na „marihuanu“.
 
Policijski službenici su tijekom proteklog vikenda vršili pojačani nadzor prometa s posebnim naglaskom na vozače pod utjecajem alkohola. Od 97 prekršaja utvrđenih u dane vikenda, 14 je vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 30 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 15 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 zbog nepropisnog korištenja mobitela.
 
U subotu na nedjelju 26./27. lipnja, u vremenu od 20 do 04 sati policijski službenici postaje prometne policije Virovitica proveli su akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola u je utvrđeno 11 prekršaja od čega 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 3 nepoštivanja znaka te 5 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 

Stranica