Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

U nedjelju poslije ponoći, oko 00.30 sati, se na županijskoj cesti na ulazu u Gornji Miholjac iz pravca Španata, dogodila teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio devetnaestogodišnji vozač osobnog automobila

Prometne nesreće protekli tjedan
U nedjelju poslije ponoći, oko 00.30 sati, se na županijskoj cesti na ulazu u Gornji Miholjac iz pravca Španata, dogodila teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio devetnaestogodišnji vozač osobnog automobila. Pošto se nije kretao sredinom obilježene prometne trake kotačima je zahvatio putnu bankinu, nastavio nekontrolirano kretanje po bankini i putnom jarku i udario u rub putnog mosta, zbog čega je došlo do zanošenja i prevrtanja vozila, te udara desnom stranom vozila u betonski nosač električne mreže koji je oštetio. Od udarca u betonski stup vozilo je odbačeno poprečno na kolnik, gdje je i zaustavljeno na krovu.

Osim ovoga mladog vozača u prometnim nesrećama protekli tjedan je nastradala i mlada vozačica koja je sa putnicom u vozilu lako ozlijeđena u prometnoj nesreći u Ulici M. Gupca u Virovitici.
Ukupno je protekli tjedan na području Policijske uprave virovitičko – podravske evidentirano 9 prometnih nesreća, i to 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom, jedna s ozlijeđenim osobama i jedna s poginulom osobom. Kod 2 počinitelja prometnih nesreća je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a oba su uzrokovala prometne nesreće u subotu u večernjim satima u Slatini.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 254 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 66 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čađavičkom Lugu u subotu u 05.30 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila njemačkih reg. oznaka, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 124 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.47 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 40 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom srijedu u 22.10 sati u Suhopolju.
Tijekom proteklog tjedna je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 
 

Stranica