Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP 2 .jpg

Protekli vikend se na prometnicama Virovitičko – podravske županije nije dogodila niti jedna prometna nesreća, a od događaja je zabilježen jedan nalet na zeca u Lozanu u nedjelju odmah poslije ponoći

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli vikend se na prometnicama Virovitičko – podravske županije nije dogodila niti jedna prometna nesreća, a od događaja je zabilježen jedan nalet na zeca u Lozanu u nedjelju odmah poslije ponoći.

I cijeli tjedan je protekao mirno jer su evidentirane 4 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći je vozač osobnog automobila lako ozlijeđen, a nedopuštena koncentracija alkohola nije utvrđena kod niti jednog sudionika prometnih nesreća.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 231 prekršaj, od kojih 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 69 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čačincima u ponedjeljak u 12,20 sati gdje je utvrđeno da je vozač teretnog automobila, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 103 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,32 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom utorak u 23,45 sati u Virovitici.

Tijekom proteklog tjedna su sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 3 vozača, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.
 
 
 

Stranica