Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP 2 .jpg

Ukupno je protekli tjedan na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih jedna sa poginulom osobom, jedna sa ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Ukupno je protekli tjedan na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih jedna sa poginulom osobom, jedna sa ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila u subotu oko 21.40 sati u Koriji. Uslijed nepropisnog kretanja kolnikom osobnog automobila došlo je do slijetanja vozila s ceste u polje, nakon čega je vozilo nastavilo pravocrtnu vožnju do betonske ograde. Prilikom udara prednjim dijelom vozila ograda je oštećena i vozilo udarilo zid obiteljske kuće. Vozač osobnog automobila starosti 51 godinu je naknadno preminuo u Općoj bolnici Virovitica.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom je teško ozlijeđen vozač motocikla starosti 56 godina je također nastradao u slijetanju vozila s ceste u subotu oko 15.30 sati između Slatinskog Drenovca i Jankovca, a uzrok ove prometne nesreće je bilo upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom. I vozač i suvozačica su koristili zaštitne kacige.

Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, oba u nedjelju u poslijepodnevnim satima, a jedan od njih je zbog uzrokovanja prometne nesreće vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena uhićen sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 207 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 64 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čađavičkom Lugu u subotu u 08.50 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 118 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.03 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 47 godina koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom nedjelju u 16.15 sati u Milanovcu.

Stranica