Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP.jpg

Protekli tjedan se na području Virovitičko – podravske županije dogodilo 8 prometnih nesreća od kojih 7 s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila lako ozlijeđen

Utvrđeni prekršaji
Na području Virovitičko – podravske županije i nadalje se, unatoč najavama o pojačanom postupanju u prometu, bilježi povećani broj prekršaja u nadzoru prometa, a u posljednje vrijeme i  velike utvrđene koncentracija alkohola u organizmu i utvrđene brzine.

Tako je protekli vikend, u nedjelju u 13,25 sati u Pitomači, kod 33-godišnjeg vozača bicikla alkotestiranjem utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu u proteklih nekoliko godina na našem području od 4,90 g/kg. Ovaj biciklista je višestruki počinitelj prekršaja ove vrste, a zbog opasnosti koju je predstavljao u prometu, prvenstveno za sebe, je isključen iz prometa.

I najveća brzina kretanja, utvrđena u nedjelju u 03,25 sati u Suhopolju, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h je bila velika, jer je vozaču osobnog automobila utvrđena brzina od 134 km/h. Ovom vozaču će, nakon utvrđivanja identiteta, pristići kazna od 10000 kn i biti izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 3 mjeseca ako je prvi puta zatečen u počinjenju ovoga prekršaja i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Ukupno su protekli tjedan utvrđena i sankcionirana 394 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 160 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
 
Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan se na području Virovitičko – podravske županije dogodilo 8 prometnih nesreća od kojih 7 s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila lako ozlijeđen. Utjecaj alkohola nije utvrđen kod niti jednog sudionika prometnih nesreća, a 3 su počinitelja napustila mjesto događaja prometne nesreće, od kojih se za 2 još traga.
 
Pojačane mjere i akcije
U petak, 05. ožujka 2021. godine od 9 do 17 sati je na području Policijske postaje Orahovica provedena akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila u kojoj je utvrđeno 15 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom ovoga tjedna, od 08. do 14. ožujka 2021. godine, policijski službenici će u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima.
 
 

Stranica