Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP 2 .jpg

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 9 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila TTO a 3 osobe zadobile LTO i 6 s materijalnom štetom

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 9 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila TTO a 3 osobe zadobile LTO i 6 s materijalnom štetom. U 3 prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 202 prekršaja, od kojih 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 65 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.12 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača traktora, starosti 43 godine koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u utorak, 11.02. u 15.20 sati u mjestu Grabrovnica.

Najveća brzina kretanja vozila od 110 km/h izmjerena je u petak, 12.02. u mjestu Pitomača,  u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Tijekom proteklog tjedna niti jedna osoba nije uhićena niti zadržana do prestanka djelovanja opojnih sredstava.
 
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog tjedna, od 08. do 14. veljače 2021. godine u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL vršen je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa, a u utorak, 09. veljače 2021. godine od 09-13 sati proveden je  nadzor teretnih automobila i autobusa tijekom kojeg je kontrolirano 36  sudionika u prometu  i kod njih su ukupno utvrđena i sankcionirana 4 prometna prekršaja.

U četvrtak, 10. veljače 2021. godine od 10,00 do 18,00 sati, na području PPRP Virovitica, provedena je  akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, tijekom koje je kontrolirano 7 vozila i vozača kojom prilikom je utvrđeno ukupno 22 prekršaja od toga 19 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.
 

Stranica