Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/palica_stop_policija.jpg

Protekli tjedan je zabilježeno najmirnije stanje sigurnosti u prometu na prometnicama naše županije jer su evidentirane samo 3 prometne nesreće s materijalnom štetom

Prometne nesreće
Protekli tjedan je zabilježeno najmirnije stanje sigurnosti u prometu na prometnicama naše županije jer su evidentirane samo 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jedna od tih prometnih nesreća dogodila se u novogodišnjoj noći, oko 03 sata u Slatini, gdje je mladi vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 1,46 g/kg, upravljajući vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, na mokrom kolniku i na križanju sletio s ceste.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Miran tjedan je protekao i po pitanju utvrđenih i sankcioniranih prekršaja jer je ukupno protekli tjedan utvrđen 61 prekršaj, od kojih 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 14 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,84 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina u utorak u 20,40 sati u Gradini. Ovaj vozač bicikla je višestruki počinitelj prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Protekli tjedan je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u četvrtak u 08,42 sata u Pitomači gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 101 km/h.
 

Stranica