Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/akcija_alkohol9-120113.jpg

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 9 naleta na divljač

Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u subotu u 17,45 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 143 km/h. Vozaču vozila daruvarskih registarskih oznaka, nakon utvrđivanja njegovog identiteta, slijedi novčana kazna od najmanje 10 000 kn, 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Iste sankcije za ovaj prekršaj slijede i 29-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je upravljao vozilom za vrijeme zabrane i dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih prekršajnih bodova, a kojemu je u subotu u 00,45 sati u pokušaju izbjegavanja nadzora policijske ophodnje u Kapeli Dvoru utvrđena brzina kretanja vozila od 131 km/h. Nad ovim vozačem su policijski službenici uporabili sredstva prisile i uhitili ga sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,41 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 30 godina u četvrtak u 14,45 sati između Male i Velike Črešnjevice. Ovaj vozač bicikla je višestruki počinitelj prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem.
Ukupno je protekli tjedan utvrđeno 167 prekršaja, od kojih 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 41 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.
 
Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 9 naleta na divljač.
Utjecaj alkohola je utvrđen kod jednog vozača osobnog automobila koji je zbog toga sukladno odredbama Prekršajnog zakona uhićen.
 
 
Pojačane mjere i akcije
I tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 58 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 
 
 
 

Stranica