Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/palica_stop_policija.jpg

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača osobnih automobila i vozačica bicikla lako ozlijeđeni, a jedan mladi vozač je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 327 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 100 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.21 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 56 godina u srijedu u 21.30 sati u Špišić Bukovici.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 08 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 122 km/h.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 3 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.
 
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 144 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom sljedećeg tjedna, od 12. do 18. listopada 2020. godine će se u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL na području policijske uprave vršiti pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.
 
 
 
 

Stranica