Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih je jednu uzrokovao vozač koji je za vrijeme zabrane upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih je jednu uzrokovao vozač koji je za vrijeme zabrane upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 437 prekršaja, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 155 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 77 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.70 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 40 godina, koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 20.15 sati u Pitomači.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 14.34 sati u Šaševu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač motocikla upravljao brzinom od 135 km/h.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 234. Prekršajnog zakona su uhićena 2 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane, a drugi za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova.
 
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 207 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđena su i sankcionirana 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 76 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 

Stranica