Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg
Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 8 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile TTO i 1 LTO, te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja a 2 prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 22 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 13 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.20 g/kg utvrđena je kod vozača traktora starosti 51 godinu koji je prouzrokovao prometnu nesreću u četvrtak, 09.04. u 13.33 sati u mjestu Donje Predrijevo.
Najveća brzina kretanja vozila od 140 km/h izmjerena je u četvrtak, 09.04.  u mjestu Suhopolje,  u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog vožnje dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola. Temeljem čl. 137. istoga zakona nije bilo zadržanih osoba.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog tjedna nije bilo pojačanih mjera i akcija na području cijele policijske uprave.
 

Stranica