Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/akcija_alkohol9-120113.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna evidentirane su 4 prometne nesreće

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirane su 4 prometne nesreće, 1 prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO i 2 LTO, te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. U 1 prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja a 1 prometnu nesreću uzrokovao je vozač pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 15 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 6 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.72 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 31 godinu koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u petak, 03.04. u 13.33 sati u mjestu Kladare.
Najveća brzina kretanja vozila od 102 km/h izmjerena je u srijedu, 01.04.  u mjestu Suhopolje,  u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, jedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola a druga zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola. Temeljem čl. 137. istoga zakona nije bilo zadržanih osoba.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog tjedna nije bilo pojačanih mjera i akcija na području cijele policijske uprave.

Stranica