Regulacija prometa u blizini groblja povodom blagdana Svih svetih

Slika /PU_VP/2023/Policija3.jpg

U nadolazećim danima se povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih stoga se svi sudionici upućuju na pojačan oprez u prometu

Foto: ilustracija

Upućuju se svi sudionici u prometu da se na prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja zbog parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.
Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila kolnikom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na kolnik.

Kako će se, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj ljudi uputiti na groblja pješice i pješaci se upućuju na povećani oprez pošto uz većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno se pješaci upozoravaju na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Policijski službenici će i nadalje, a posebno u dane predstojećih blagdana pojačano djelovati u cilju osiguranja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Stranica