Radionica „Neobična želja“ – vozimo se u autosjedalici u vrtiću u Špišić Bukovici

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/neobična želja 3.jpg
  • Slika
  • Slika

U srijedu, 15. prosinca 2021. godine su policijski službenici za prometnu preventivu iz Policijske uprave virovitičko-podravske i Postaje prometne policije Virovitica bili gosti Dječjeg vrtića „Čarobna šuma“

U srijedu, 15. prosinca 2021. godine su policijski službenici za prometnu preventivu iz Policijske uprave virovitičko-podravske i Postaje prometne policije Virovitica bili gosti Dječjeg vrtića „Čarobna šuma“ Špišić Bukovica, gdje su u dvije vrtićke skupine u Špišić Bukovici i skupini predškole u prostorijama područne škole u Rogovcu održali radionice na temu prijevoza djece u vozilima.

Radionice prilagođene djeci predškolskog uzrasta su održane u predbožićnom ozračju i temeljene su na slikovnici „Neobična želja“ autorice Ivanke Vusić, policijske službenice iz susjedne Policijske uprave koprivničko-križevačke, izdanja Udruge Roda, u kojoj je na prigodan način obrađena tema prijevoza djece u vozilima kroz problem da su skoro sva djeca ostala bez blagdanskih poklona zbog neodgovornog ponašanja u prometu.

Čitanjem slikovnice i interaktivnim pristupom djeca su vrlo brzo došla do zaključka da se u vozilu moraju prevoziti vezani u dječjoj sjedalici, jer je mjerenjem utvrđeno da još nitko nije dovoljno velik da bi se vozio bez sjedalice, samo vezanjem sigurnosnog pojasa, te da se pravilno treba voziti uvijek i svuda.

Radionica je obogaćena božićnim pjesmicama, a na kraju su djeca uspješno riješila postavljeni zadatak i ponovila naučeno.

Stranica