Protekli tjedan 3 uhićena

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,95 g/kg je utvrđena kod mladog vozača osobnog automobila starosti 24 godine

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, odnosno vozač i vozačica osobnih automobila.
 
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 349 prekršaja i to 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 60 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,95 g/kg je utvrđena kod mladog vozača osobnog automobila starosti 24 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 2,20 sati u Suhopolju, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.
Drugi uhićeni vozač protekli tjedan, 25-godišnji vozač osobnog automobila, je u utorak oko 1 sat u Slatini zatečen kako upravlja vozilom sa nešto manjom utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 1,74 g/kg.

Osim njih je tijekom proteklog tjedan uhićen i 52-godišnji vozač mopeda koji je u petak u 13 sati u Virovitici zatečen kako upravlja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola. Pošto se radilo o višestrukom povratniku ovom vozaču je sukladno odredbama čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzeto vozilo, a u provedenom žurnom prekršajnom postupku mu je određena kazna zatvora trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Bjelovaru.
 

Stranica