Promocija knjige Dubravka Klarića „Droga i kriminal - važni metodički pristupi suzbijanja“

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 zg.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dubravko Klarić, jedan je od najboljih poznavatelja situacije na području kriminologije i zlouporabe droga u Hrvatskoj

Promocija knjige Dubravka Klarića "Droga i kriminal važni metodički pristupi suzbijanja" održana je 25. listopada 2022. godine u knjižnici policijske škole "Josip Jović" na kojoj je sudjelovao i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević.

Knjigu su predstavili autor mr. krim. Dubravko Klarić, zamjenica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović, voditeljica Službe na nakladničko knjižničnu djelatnost i Muzej policije Helena Jelinek Mareljić, predsjednik Strukovne udruge kriminalista Darko Majstorović i urednik časopisa Policija i sigurnost Nikša Jelovčić.

Knjiga je koncipirana kroz devet poglavlja u kojima nam autor daje sveobuhvatan prikaz droge i kriminala. Možemo pratiti povijesni osvrt zloporabe opojnih droga, međunarodna motrišta u svezi s zloporabom opojnih droga i stanje u Republici Hrvatskoj, opojne droge koje se najčešće pojavljuju u zloporabi, opojne droge i kriminalitet, stanje kriminaliteta zloporabe opojnih droga u RH.

Dubravko Klarić, jedan je od najboljih poznavatelja situacije na području kriminologije i zlouporabe droga u Hrvatskoj. Diplomirani je kriminalist sa završenim brojnim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu. Posebno se bavi kriminalističkim, pravnim i psihosocijalnim aspektima zloporabe droga i u vezi s time represivno-preventivnim djelovanjem. Do sada je objavio velik broj članaka, brošura, stručno-edukativnih tekstova i knjiga o navedenoj problematici. Član je Međunarodnog udruženja za suzbijanje droga I.D.E.A., Međunarodne policijske asocijacije.

Stranica