Prometne nesreće vozača motocikla

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Jučer, 10.rujna oko 18,05 sati, kod nadvožnjaka u blizinu naselja Cabuna došlo je do prometne nesreće u kojoj  je 61-godišnji motociklist zadobio teške tjelesne ozljede

Jučer, 10.rujna oko 18,05 sati, kod nadvožnjaka u blizinu naselja Cabuna došlo je do prometne nesreće u kojoj  je 61-godišnji motociklist zadobio teške tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila kada je 61-godišnjak upravljajući vlastitim neosiguranim motociklom kojemu je istekla registarska oznaka, koristeći  zaštitnu kacigu. Dolaskom do zavoja  u lijevo uslijed  ne prilagođene brzine kretanja motocikla sletio na zelenu površinu pri čemu je uslijed udara o zemljanu kosinu došlo do odbacivanja vozača i motocikla te pada vozača i motocikla u odvodni kanal. 61-godišnjak je zbrinut u OB Virovitica.
Protiv 61-godišnjaka podnesen je prekršajni nalog i izvješće ODO Virovitica.
 
 
Istoga dana oko 18,00 sati, 34-godišnjak, noseći na glavi zaštitnu kacigu upravljao je vlastitim motociklom slatinskih oznaka, kolnikom DC 2, od mjesta Bukovači Antunovac  u smjeru mjesta Nova Bukovica, kojom prilikom se nije kretao desnom prometnom trakom, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku gdje je izgubio nadzor nad vozilom i sletio u lijevi putni kanal, gdje je prednjim dijelom udario u južnu kosinu putnog kanala te nastavio nekontrolirano klizanje po kanalu gdje se potom i zaustavio. Tom prilikom na motociklu je nastala materijalna šteta u iznosu od oko 10.000,00 kuna. U prometnoj nesreći 34-godišnjak koji je upravljao motociklom zadobio je lake tjelesne ozljede.
Protiv 34-godišnjaka ponesen je optužni prijedlog.
 
Niti jedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.     

Stranica