Prometna nesreća vlaka i osobnog vozila

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 policija_natpis.jpg
U ponedjeljak, 05. lipnja oko 09,26 sati na cestovnom prijelazu poljskog puta preko željezničke pruge kod mjesta Podgorje, putnički vlak udario je i odbacio osobno vozilo pored pruge.
Na mjesto događaja upućena je policijska ophodnja Policijske postaje Virovitica, vatrogasci JVP Virovitica i djelatnici Hitne službe Virovitica. U prometnoj nesreći nema ozlijeđenih osoba. Daljnje prometovanje vlaka je zaustavljeno, a očevid je u tijeku.

Nakon završenog očevida utvrđeno je da se 63 - godišnji vozač osobnog automobila nije zaustavio ispred nezaštićenog pružnog prijelaza, koje je obilježeno prometnim znakovima, i nije se uvjerio da prugom nailazi vlak ili neko drugo vozilo koje se kreće tračnicama. Stoga je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u lijevu bočnu stranu dizel motora putničkog vlaka. Vozilo je zbog siline udara odbačeno na poljoprivredno zemljište, dok su dijelovi vozila udarili i oštetili prometni znak „Nailazak na cestovno-željeznički prijelaz“.
U putničkom vlaku, koji je prometovao na relaciji Osijek-Zagreb, prevozilo se više putnika, nitko nije zatražio liječničku pomoć. Oba vozača, sudionici prometne nesreće, su alkotestirana bez reakcije na  alkohol.
Željeznički promet je zbog obavljanja očevida bio obustavljen u vremenu od 09,25 do 11,25 sati.
Zbog počinjenog prekršaja 63-godišnjaku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

Stranica