Prometna nesreća na obilaznici grada Virovitice

Slika /PU_VP/2023/1 policija_natpis.jpg

U ponedjeljak, 16. listopada oko 14,05 sati na raskrižju obilaznice grada Virovitice 68-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom prouzročio prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede

FOTO: ilustracija

U ponedjeljak, oko 14,05 sati muškarac je upravljajući osobnim automobilom državnom cestom D5 prema Grubišnom Polju, obilaznicom grada Virovitice, dolaskom do trokrakog raskrižja sa državnom cestom D2 započeo radnju skretanja u lijevo, a da pri tome nije propustio osobni automobil, koji je zadržavao smjer kretanja, iz smjera Grubišnog Polja, po obilaznici. Vozilo, kojim je upravljao 68-godišnjak, lijevim prednjim dijelom udarilo je u središnji prednji dio nadolazećeg vozila kojim je upravljala 64-godišnjakinja, a koje je odbačeno na središnji otok raskrižja.

U prometnoj nesreći sudjelovalo je četiri osobe, od kojih su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede koje su okvalificirane u Općoj bolnici u Virovitici. Zbog nastalih oštećenja na vozilima privremeno su oduzete registarske pločice, a vozači su alkotestirani bez reakcije na alkohol. Tijekom očevida došlo je do samozapaljenja motora vozila koji je ugašen po policijskom službeniku, a na mjesto događaja tada su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Virovitica koji su odspojili bateriju vozila.
Zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv 68-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Stranica