Pregled dječjih sjedalica u Virovitici

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 sjedalica.JPG

U subotu, 8. listopada 2022. godine od 16 do 18 sati na parkiralištu preko puta Policijske uprave virovitičko-podravske u Virovitici, Trg bana Josipa Jelačića 19, udruga Roda i Policijska uprava virovitičko - podravska organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica


Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju, jer pravilno korištenje autosjedalice znatno smanjuje rizik teškog stradavanja djeteta u prometnoj nesreći. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji savjetuju se roditelji koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, donesu upute proizvođača sjedalice i dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda roditelji će moći dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovore na sva pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu. Na pregled se pozivaju i svi koji su u očekivanju rođenja djeteta kojima treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Stranica