Predstojeći vikend policija će vršiti pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/2023/1 policija_natpis.jpg

U subotu/nedjelju, 16./17. prosinca 2023. godine 22 - 6 sati na području policijske uprave biti će provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohol i droge

FOTO: ilustracija

Policijski službenici i tijekom predstojećeg vikenda nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa. Nalazimo u predbožićnom razdoblju kada je povećani broj okupljanja građana povezanih sa konzumacijama alkohola pojačani nadzor će biti s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, kao i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

Tijekom ovoga tjedna, od 11. do 17. prosinca 2023. godine, policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske već vrše pojačani nadzor vozača koji u prometu sudjeluju pod utjecajem alkohola i droge u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, a u subotu/nedjelju, 16./17. prosinca 2023. godine od 22 do 06 sati na području policijske uprave biti će provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohol i droge.

Kako bi nam ovi blagdani protekli u miru i veselju pozivaju se svi vozači da ne započinju sa upravljanjem vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, nego se pobrinu za drugu opciju prijevoza do kuće i u takvom stanju ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje.

Stranica