Požar u voćnjaku

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 šibica.jpg

Spaljivao gnijezdo divljih osa te izazvao požar.

Većina nastalih požara na otvorenom prostoru su posljedica nepažnje i nekontroliranog spaljivanja granja i korova. Upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.
Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava.

Tako je u utorak, 11. srpnja u poslijepodnevnim satima u mjestu Grabrovnica, Općina Pitomača, 47 - godišnjak u svom voćnjaku spaljivao gnijezdo divljih osa koje je nedovoljno zalio vodom nakon čega je došlo do samozapaljenja i širenja vatre. Požarom je izgorjelo oko 100 prostornih metara suhe trave.
Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabrovnica i susjedi. Materijalna šteta nije nastala.
O požaru slijedi Obavijest Službi civilne zaštite Virovitica.

Pozivamo građane na dosljedno poduzimanje propisanih sigurnosnih mjera prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru te na poštivanje odluka lokalne samouprave - županijske, gradske ili općinske o spaljivanju korova, trave i drugog otpada biljnog porijekla, kojom su propisani uvjeti za spaljivanje.
 

Stranica