Pojačani nadzor prometa u dane vikenda

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/akcija_alkohol9-120113.jpg

U petak, 04. prosinca 2020. godine od 10 do 18 sati će na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Orahovica biti provedene akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola, te nadzor brzine kretanja vozila

Tijekom studenog su 8 prometnih nesreća uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a samo tijekom proteklog tjedna su vozači pod utjecajem alkohola s prilično visokim utvrđenim koncentracijama uzrokovali 3 prometne nesreće.
U cilju smanjenja ove problematike i podizanja stanja sigurnosti na višu razinu policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama.

Osim navedenog, u petak, 04. prosinca 2020. godine od 10 do 18 sati će na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Orahovica biti provedene akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola, te nadzor brzine kretanja vozila.
 

Stranica