Pojačani nadzor prometa u dane vikenda

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/24 - SATNI NADZOR BRZINE.JPG

Kao što je bilo najavljeno, od proteklog vikenda su zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske nastavili s pojačanim nadzorom prometa na cestama.

Kao što je bilo najavljeno, od proteklog vikenda su zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske nastavili s pojačanim nadzorom prometa na cestama.

Pojačano postupanje je nastavljeno i od početka ovoga tjedna, pa su tako u prva tri dana ovog tjedna policijski službenici utvrdili i sankcionirali ukupno 157 prekršaja u prometu.

Uređajima za nadzor brzine je u samo tri dana utvrđeno 57 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine kretanja vozila, a najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja vozila je utvrđeno u Suhopolju gdje je na dionici ceste u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h vozač osobnog automobila u ponedjeljak u 10.40 sati upravljao brzinom od 112 km/h. Obzirom na prekoračenje brzine kretanja vozila za 62 km/h veće od ograničenja tog vozača očekuje najveća sankcija za ovu vrstu prekršaja; novčana kazna od najmanje 10 000 kn ili 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca ako je tom vozaču to prvi prekršaj ove vrste, te 6 negativnih bodova.

Od 15 vozača zatečenih kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola od ponedjeljka do srijede, najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena kod 44-godišnjeg bicikliste i to 2.59 g/kg u srijedu u 17 sati u Rušanima.

Osim ova dva najteža prekršaja policijski službenici su utvrdili i sankcionirali i jednog vozača zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 20 vozača i putnika u vozilima zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 vozača zbog nepropisnog korištenja mobitela, 2 vozača mopeda i motocikla zbog nekorištenja zaštitne kacige, jednog vozača zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

U cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i zaustavljanja nepovoljnog trenda teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama i predstojećeg vikenda će policijski službenici vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, nadzor sudjelovanja u prometu sudionika na mopedima, motociklima i biciklima, ali i svih drugih sudionika u prometu i utvrđivanje i sankcioniranje svih drugih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost u prometu.

Stranica