Pojačani nadzor prometa povodom Martinja

Slika /PU_VP/palica_stop_policija.jpg

Akcija na području Policijske postaje Orahovica usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila će biti provedena u petak, 06. studenog 2020. godine od 10 do 18 sati, a u noći subota / nedjelja, 07./08. studenoga 2020. godine od 20 do 04 sata će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola

Od početka ove godine na području Policijske uprave virovitičko – podravske je kod 73 počinitelja prometnih nesreća utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u nedozvoljenoj koncentraciji ili su odbili alkotestiranje, što znači da je gotovo svaki peti počinitelj prometne nesreće upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba smrtno stradala, a teško i lako je ozlijeđeno po 15 osoba.
Kulminacija konzumiranja alkohola se očekuje tijekom predstojećeg vikenda i sljedećeg tjedna, kada će ljubitelji vinograda i vina sudjelovati u narodnim običajima krštenja vina znanim pod nazivom Martinje na kojima će biti konzumirane veće količine mladog vina.
Stoga se obavještavaju vozači da će od petka, 06. studenog 2020. godine, odnosno tijekom predstojećeg vikenda i sljedećeg tjedna prometna policija na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola. Kako bi bezbrižno uživali u svetkovini „Martinja“, a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje, prometna policija savjetuje vozačima da si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili prijevoz do kuće.
Osim najavljenog pojačanog nadzora upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i svakoga vikenda vršiti će se i pojačani nadzor upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, kao i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.
Akcija na području Policijske postaje Orahovica usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila će biti provedena u petak, 06. studenog 2020. godine od 10 do 18 sati, a u noći subota / nedjelja, 07./08. studenoga 2020. godine od 20 do 04 sata će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Stranica