Pijan i bez vozačke sletio s ceste

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Protekli tjedan na prometnicama Županije virovitičko-podravske evidentirano je 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Kod jednog počinitelja je alkotestiranjem utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 1,76 g/kg i to 20-godišnjaka koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pri vožnji nije koristio sigurnosni pojas. Ova prometna nesreća se dogodila u nedjelju oko 20,40 sati u Orahovici kada je vozač sa parkirališta izvršio radnju uključivanja u promet na cesti skretanjem u lijevo preko pune uzdužne linije. Pošto se nije kretao sredinom obilježene prometne trake izgubio je nadzor nad vozilom i udario u betonski rub mosta, uslijed čega je došlo do podizanja desne strane vozila u zrak i pada na lijevu bočnu stranu vozila na mostu. Vozilo je nastavilo nekontrolirano kretanje po mostu i preokrenulo se na krov, kako je ostalo zaustavljeno. Po pravomoćnosti sankcija za počinjenje ove prometne nesreće ovom 20-godišnjaku slijedi i donošenje rješenja o zabrani podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole na rok od 2 godine zbog prikupljenih više od 9 negativnih prekršajnih bodova samo u ovom događaju.
 
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 249 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisnog prijevoza djeteta, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,94 g/kg je utvrđena u četvrtak 16,45 sati u Virovitici, kod 67 godišnjeg vozača bicikla.
Najveća brzina kretanja vozila u proteklom tjednu je utvrđena u Suhopolju, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, a za osobno vozilo je u ponedjeljak u 22,10 sata utvrđeno da se kretalo brzinom od 144 km/h.
 

Stranica