Ostaje bez vozačke zbog dvije prebrze vožnje

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg utvrđena 28-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom u ponedjeljak oko 1,50 sati u Čađavici

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenima i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila lako ozlijeđen i jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 257 prekršaja i to 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 136 km/h je utvrđena u subotu u 14 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a za isto vozilo reg. oznaka Našica je na istom mjestu oko sat i pol kasnije u povratku utvrđena brzina kretanja od 130 km/h. Obzirom da svaka od ovih brzina predstavlja prekoračenje ograničenja brzine kretanja vozila za više od 50 km/h u naselju, za počinjenje ovih prekršaja počinitelj će biti sankcioniran kaznom od najmanje 2640 eura, biti će mu određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 9 mjeseci i dodijeljeno 12 negativnih prekršajnih bodova, zbog čega će mu po pravomoćnosti rješenja biti ukinuta vozačka dozvola.
Ukidanje vozačke dozvole očekuje i mladog vozača osobnog automobila kod kojega je protekli vikend utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,57 g/kg. Ovaj 23-godišnji vozač je u subotu u 3,30 sati u Virovitici zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola navedene koncentracije, a kako mu ovo nije prvo zatjecanje u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, po pravomoćnosti ove presude ovaj mladi vozač će imati 9 negativnih bodova, za koliko je propisano da se mladim vozačima ukida vozačka dozvola.

No, ova koncentracija nije bila najveća utvrđena protekli tjedan, već je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg utvrđena kod nešto starijeg vozača, 28-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom u ponedjeljak u 1,50 sati u Čađavici.
 

Stranica