OGLAS za prijam u državnu službu

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 MUP-image.jpg
FOTO: ilustracija

Sukladno članku 165. stavku 2. Zakona o državnim službenicima  („Narodne novine“, br. 155/23), a u vezi točke 4. Odluke o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave te uredima i drugim stručnim službama Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“ br. 35/22 i 37/23) te suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova Uprave za ljudske potencijale Klasa:001-01/24-01/699; Urbroj:511-01-156-24-1 od 20. ožujka 2024. godine Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava virovitičko-podravska objavljuje
 
 

OGLAS

 za prijam u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme
odsutnih državnih službenica
 
POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO-PODRAVSKA
 
1. Policijska postaja Slatina
 
- referent - 1 izvršitelj/ica - radi zamjene duže vrijeme odsutne državne službenice
 
            Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema gimnazija ili srednja strukovna škola,
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
- položen državni stručni ispit I. razine
 
2. Policijska postaja Orahovica
 
- referent - 1 izvršitelj/ica - radi zamjene duže vrijeme odsutne državne službenice
 
            Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema gimnazija ili srednja strukovna škola,
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
- položen državni stručni ispit I. razine
 
 
            Osoba se prima u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne državne službenice.
 
            Osim navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete propisane odredbama članka 52. Zakona o državnim službenicima, a ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 54. Zakona o državnim službenicima.
 
 
            Na oglas se mogu prijaviti punoljetne osobe oba spola.
 
            Osoba se prima u državnu službu uz obvezni probni rad od dva mjeseca.
 
            Natjecati se mogu i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, sukladno članku 99. stavcima 3. i 4. Zakona o državnim službenicima.
 
            U prijavi na oglas navode se osobni podaci podnositelja prijave (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona odnosno mobitela, po mogućnosti e-mail adresa), redni broj, naziv ustrojstvene jedinice i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.
 
            Obrazac prijave na oglas nalazi se na web-stranici Policijske uprave virovitičko-podravske https://www.viroviticko-podravska-policija.gov.hr
 
            Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
 
            Uz prijavu, kandidati/kinje su dužni priložiti:
 
1.  životopis,
2.  dokaz o stečenoj srednjoj stručnoj spremi - svjedodžba (o završnom radu, maturi), a osoba koja je obrazovanje završila u inozemstvu dužna je dostaviti i dokaz o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije,
3.  elektronički zapis ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji iz kojih je razvidan poslodavac, trajanje staža osiguranja, stvarna i potrebna stručna sprema,
4. dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima u trajanju kao što je navedeno u stručnim uvjetima za radno mjesto (uvjerenje/potvrda, ugovor o radu ili rješenje poslodavca na temelju kojeg se može utvrditi rad na odgovarajućim poslovima i razdoblje u kojem je podnositelj obavljao navedene poslove),
5. preslika isprave o položenom državnom stručnom ispitu (ako podnositelj ima položen državni ispit),
6. dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika osobne iskaznice ili putovnice ili domovnice)
7. dokaz o pravu prednosti pri zapošljavanju, ukoliko ostvaruju takva prava.
 
            Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.
 
            Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu.
 
            Osoba koja nije podnijela pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim na oglas, o čemu joj se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom/kinjom prijavljenim na oglas. Obavijest se u pravilu dostavlja elektroničkim putem.
 
            Osoba koja prema posebnim propisima ostvaruje pravo prednosti, mora se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.
 
            Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo na prednost kod prijama u državnu službu prema članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, br. 121/2017, 98/2019, 84/2021 i 156/2023), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, br. 33/1992, 77/1992, 27/1993, 58/1993, 2/1994, 76/1994, 108/1995, 108/1996, 82/2001, 103/2003, 148/2013 i 98/2019), članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“, br: 84/2021), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, br. 157/2013, 152/2014, 39/2018 i 32/2020) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“, br. 155/2002, 47/2010, 80/2010 i 93/2011) dužan/a se u prijavi na oglas pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.
 
            Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i člankom 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata uz    prijavu na oglas dužan/a je priložiti, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
 
            Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
            Pozivamo sve kandidate koje su osobe s invaliditetom, ukoliko im je potrebna razumna prilagodba prilikom provođenja testiranja i intervjua da potrebu za prilagodbom navedu u svojoj prijavi na oglas i da se nakon podnošenja prijave na oglas telefonski obrate na broj: 033 741-333 ili porukom na  mail adresu viroviticko-podravska@policija.hr radi pravovremenog osiguravanja odgovarajuće prilagodbe.
 
            Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48. f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata, uz prijavu na oglas dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo. 
 
            Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa člankom 22. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na oglas, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.
 
            Komisiju za provedbu oglasa (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova.
 
            Komisija utvrđuje popis kandidata/kinja prijavljenih na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, a kandidate/kinje s tog popisa čije su prijave pravodobne i potpune upućuje na testiranje i intervju.
 
            Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima/kinjama (intervjua).
 
            Smatra se da je kandidat/kinja zadovoljio/la na provedenoj provjeri znanja, sposobnosti i vještina ako je dobio/la najmanje 5 bodova.
 
            Kandidat/kinja koji ne zadovolji na pisanom dijelu testiranja, ne može sudjelovati u daljnjem postupku.
           
            Smatra se da je kandidat/kinja zadovoljio/la na razgovoru (intervju) ako je dobio/la najmanje 5 bodova.
 
            Komisija u razgovoru (intervju) s kandidatima utvrđuje znanja, sposobnosti i vještine, interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za rad u državnoj službi te rezultate ostvarene u njihovom dosadašnjem radu.    
 
            Na web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/ i web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mpu.gov.hr/, objaviti će se vrijeme i mjesto održavanja testiranja i razgovora (intervjua), najmanje pet dana prije održavanja testiranja.
 
            Na web stanici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/ objaviti će se opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava ovim oglasom, sadržaj i način testiranja te pravni izvori za pripremanje kandidata/kinja za testiranje istovremeno s objavom oglasa.
 
            Smatra se da je kandidat/kinja koji/a nije pristupio/la testiranju ili razgovoru (intervju) povukao/la prijavu na oglas i više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.
 
            Izabrani kandidat/kinja bit će pozvan/a da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne državne službenice, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv nje/ga ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz oglasa, a nedostavljanje traženih isprava smatra se odustajanjem od prijma u državnu službu.
           
            O rezultatima oglasa kandidati/kinje će biti obaviješteni/e javnom objavom rješenja o prijmu u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne državne službenice izabranog kandidata na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mpu.gov.hr/ i web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/       
 
            Dostava rješenja svim kandidatima  smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave.
 
 
            Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se neposredno ili poštom u roku 8 dana od dana objave oglasa na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mpu.gov.hr/, na adresu:
 
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO-PODRAVSKA
Virovitica, Trg bana Josipa Jelačića 19,
 
s naznakom “za oglas na određeno vrijeme radi zamjene duže
vrijeme odsutne državne službenice”
 
 
 
 
            Ako se na oglas ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju i razgovoru, čelnik tijela obustavit će postupak po ovom oglasu. 

Dokumenti:

- OBRAZAC PRIJAVE

- OPIS POSLOVA

  

Stranica