OGLAS za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/aaaa.jpg

Na temelju članka 45. Zakona o državnim službenicima („Narodne novine“, br.  92/2005, 107/2007, 27/2008, 34/2011, 49/2011, 150/2011, 34/2012, 49/2012, 37/2013,  38/2013, 1/2015, 138/2015 – Odluka i Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske, 61/2017, 70/2019 i 98/2019) i temeljem članaka 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi („Narodne novine“, broj: 78/17 i 89/19) te odobrenja Ministarstva pravosuđa i uprave Klasa: 112-01/22-01/338; Urbroj: 514-08-01-02/02-22-02 od 27. travnja 2022. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava virovitičko-podravska raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme
 
1. Policijska uprava virovitičko-podravska, Služba zajedničkih i upravnih
    poslova, Odjel za upravne poslove,
    - upravni referent - 1 izvršitelj/ica
 
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema gimnazija ili srednja strukovna škola,
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
- položen državni ispit I. razine. 
 
2. Policijska uprava virovitičko-podravska, Služba zajedničkih i upravnih 
    poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova
    - računovodstveni referent - blagajnik - 1 izvršitelj/ica,
 
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema gimnazija ili srednja strukovna škola,
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
- položen državni ispit I. razine.  
 
3. Policijska uprava virovitičko-podravska, Služba zajedničkih i upravnih
    poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova
    - računovodstveni referent likvidature - 1 izvršitelj/ica,
 
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema gimnazija ili srednja strukovna škola,
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
- položen državni ispit I. razine.
 
Osim navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu koji su propisani  člankom 48. Zakona o državnim službenicima.
 
U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima. 
 
Na natječaj se mogu javiti punoljetne osobe oba spola.
 
Sukladno članku 53. stavku 3. Zakona o državnim službenicima obvezni probni rad traje 3 mjeseca. 
 
Na javi natječaj se mogu prijaviti i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu polaganja državnog ispita sukladno članku 56. Zakona o državnim službenicima.
 
U prijavi na javni natječaj obvezno se navode osobni podaci podnositelja/ljice (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona odnosno mobitela, po mogućnosti e-mail adresa) te naziv ustrojstvene jedinice i radnog mjesta na koje se prijavljuje.
 
Obrazac prijave na javni natječaj nalazi se na web-stranici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/ 
 
Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
 
Uz prijavu na javni natječaj kandidati/kinje su dužni priložiti:
 
1.  životopis,
2.  presliku svjedodžbe o završenoj srednjoj školi i stečenoj srednjoj stručnoj spremi,
3.  elektronički zapis ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o
     podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji iz kojih je razidan poslodavac, trajanje
     staža osiguranja, stvarna i potrebna stručna sprema, 
4.  dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima u trajanju kao što je
     navedeno u stručnim uvjetima za radno mjesto (uvjerenje/potvrda, ugovor o radu ili
     rješenje poslodavca na temelju kojeg se može utvrditi rad na odgovarajućim
     poslovima i razdoblje u kojem je kandidat/kinja obavljao/la navedene poslove),
5.  dokaz o hrvatskom državljanstvu (osobne iskaznice ili vojne iskaznice ili putovnice 
     ili domovnice).
6.  preslika isprave o položenom državnom ispitu (ako podnositelj/ica ima položen
     državni ispit),
7.  dokaz o pravu prednosti pri zapošljavanju, ako ostvaruju takva prava.  
 
Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidat/kinja predočit će se izvornik.
 
Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.
 
Osoba koja ne podnese pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom/kinjom u postupku javnog natječaja, o čemu joj se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj. Osobama koje se ne smatraju kandidatima prijavljenima na javni natječaj, a dostavili su e-adresu u prijavi na natječaj,  obavijest će biti poslana elektroničkom poštom na te adrese.
 
Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti kod prijama u državnu službu,  moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo na prednost kod prijama u državnu službu prema članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, br. 121/2017 i 98/2019), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, br. 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/2001, 103/2003, 148/2013 i 98/2019), članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“, br: 84/2021), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, br. 157/2013, 152/2014, 39/2018 i 32/2020) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“, br. 155/2002, 47/2010, 80/2010 i 93/2011) dužan/a se u prijavi na javni natječaj pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i člankom 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata uz   uz prijavu na oglas dužan/a je priložiti, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na oglas dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Kandidat/kinja koja se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48. f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata, uz prijavu na oglas dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.  
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa člankom 22. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na oglas, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.
 
Izabrani kandidat/kinja bit će pozvan da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv nje/ga ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz javnog natječaja, uz upozorenje da se nedostavljanje traženih isprva smatra odustankom od prijama u državnu službu. 
 
Komisiju za provedbu javnog natječaja (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova.
 
Komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, a čije su prijave pravodobne i potpune, kandidate/kinje s te liste upućuje na testiranje i intervju. 
 
Testiranju mogu pristupiti samo kandidati koji podnesu pravodobnu, potpisanu i potpunu prijavu te ispunjavanju formalne uvjete navedene u javnom natječaju.  
 
Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima/kinjama (intervjua).
 
Kandidat/kinja koji ne zadovolji na provedenoj provjeri, odnosno dijelu provedene provjere, ne može sudjelovati u daljnjem postupku. 
 
Kandidati/kinje koji su ostvarili ukupno najviše bodova na testiranju pozvati će se na razgovor (intervju) s Komisijom, koja u razgovoru s kandidatima utvrđuje znanja, vještine, sposobnosti, interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata/kinja za rad u državnoj službi te rezultate ostvarene u njihovom dosadašnjem radu. 
 
Smatra se da je kandidat/kinja koji/a nije pristupio/ila testiranju ili razgovoru, povukao/la prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.
 
Na web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/ i web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mup.gov.hr/, objaviti će se vrijeme i mjesto održavanja testiranja i razgovora (intervjua), najmanje pet dana prije održavanja testiranja i razgovora. 
 
Na web stanici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/ objaviti će se opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava ovim javnim natječajem, sadržaj i način testiranja te pravni izvori za pripremanje kandidata/kinja za testiranje istovremeno s objavom javnog natječaja. 
 
 
 
 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se neposredno ili poštom u roku 8 dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama, na adresu:
 
 
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO-PODRAVSKA
Virovitica, Trg bana Josipa Jelačića 19,
 
s naznakom “za javni natječaj”
 
 
 
 
Ako se na javni natječaj ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju, ministar unutarnjih poslova će obustaviti postupak po ovom javnom natječaju.   
 
O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni/e javnom objavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranog kandidata na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mup.gov.hr/ i web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/ .
 
Dostava rješenja svim kandidatima  smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave.

 
PRILOG JAVNOM NATJEČAJU
 
 
Objava opisa poslova i radnih mjesta za koja će se vršiti testiranje i drugi izvori za pripremanje službenika za testiranje, plaće radnog mjesta te način testiranja propisani su člankom 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi („Narodne novine“, broj: 78/17 i 89/19)
 
OPIS POSLOVA RADNIH MJESTA IZ JAVNOG NATJEČAJA I PRAVNI I DRUGI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE
 
1. Služba zajedničkih i upravnih poslova, Odjel za upravne poslove,
- upravni referent - 1 izvršitelj/ica
Opis poslova: 
Obavlja poslove i vodi upravni postupak u svezi prijave i odjave prebivališta, prijave promjene adrese stanovanja, prijave boravišta i određivanja MBG-a, izdavanja osobnih iskaznica, izdavanja putnih isprava, odjave osoba kojima je prestalo hrvatsko državljanstvo, ažurira podatke u službenim evidencijama koje se povodom obavljanja navedenih poslova vode na informacijskom sustavu MUP-a, izdaje uvjerenja o podacima iz službenih evidencija. Obavlja poslove i vodi upravni postupak u svezi izdavanja odobrenja za nabavu i registraciju oružja, izdavanja oružnih listova za držanje, držanje i nošenje oružja, odobrenja za držanje oružja, potvrda o prijavljenom oružju, dopusnica za neposredno rukovanje vatrenim oružjem. Obavlja poslove i vodi upravni postupak u svezi izdavanja, produljenja i zamjene vozačkih dozvola, registracije vozila; odjave vozila; promjene vlasnika vozila, tehničkog stanja vozila, provodi postupak izvršenja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom; izdaje nalog za utiskivanje broja šasije; izdaje izvozne i pokusne pločice, vodi evidencije vozača i vozačkih dozvola, registracije cestovnih vozila, izdanih izvoznih pločica i pokusnih i prenosivih pločica, evidentira zabrane otuđenja i ovrhe za vozila po nalogu suda i FINA-e, dostavlja podatke iz evidencije na traženje pravosudnih i prekršajnih tijela, te po članku 18. Ovršnog zakona; obavlja poslove vođenja dosjea vozila, ustrojava ih, obrađuje, nadopunjuje podacima o nastalim promjenama, arhivira dosjee te obavlja sve druge poslove vezane za vozila. Obavlja poslove i vodi upravni postupak u svezi statusa stranaca u odnosu na kretanje, boravak i rad stranaca te osoba pod međunarodnom zaštitom, produljenja viza te izdavanja isprava strancima. Obavlja poslove i vodi upravni postupak u svezi zahtjeva za stjecanje, prestanak i utvrđivanje hrvatskog državljanstva. Obavlja i druge povjerene mu poslove i zadatke iz područja upravnih poslova.
 
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
1. Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine, br. 47/09 i 110/21),
2. Zakon o hrvatskom državljanstvu ( Narodne novine, br. 53/91, 70/91, 28/92,
    113/93, 4/94, 130/11, 110/15, 102/19 i 138/21),
3. Zakon o strancima (Narodne novine, br. 133/20),
4. Zakon o prebivalištu (Narodne novine, br. 144/12 i 158/13),
5. Zakon o osobnoj iskaznici (Narodne novine, br. 62/15, 42/20 i 144/20), 
6. Zakon o putnim ispravama hrvatskih državljana (Narodne novine, br. 77/99, 
    133/02, 48/05, 74/09, 154/14, 82/15 i 42/20 ) i 
7. Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana (Narodne novine, br. 94/18 i 
    42/20).
 
 
 
2. Služba zajedničkih i upravnih poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova
- računovodstveni referent - blagajnik - 1 izvršitelj/ica,
Opis poslova:     
Obavlja sve uplate i isplate na temelju naloga likvidatora; dnevno zaključuje blagajnu; sačinjava blagajničko izvješće; obračunava putne naloge, isplate raznih naknada i drugo; obvezno polaže gotovinu na žiro račun i vodi brigu o tome da se ne prekorači blagajnički maksimum; obavlja druge poslove unutar Odjela.
 
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
1. Zakon o državnim službenicima (Narodne novine, br. 92/05, 107/07, 27/08, 
    34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15, 61/17, 70/19 i 
    98/19),
2. Zakon o proračunu (Narodne novine, br. 144/21),
3. Pravilnik o proračunskom računovodstvu i računskom planu (Narodne novine,
    br. 124/14, 115/15, 87/16, 3/18, 126/19 i 108/20)
     
 
 
3. Služba zajedničkih i upravnih poslova, Odjel materijalno-financijskih poslova
- računovodstveni referent likvidature - 1 izvršitelj/ica,
Opis poslova: 
Unosi dokumente (račune) u pomoćne knjige, vodi evidenciju o poslanim dokumentima na ovjeru i rokovima vraćanja, kontrolira priloge (narudžbenica, zapisnik ili primka, veza s ugovorom), obrađuje primke, kontaktira s partnerima radi usklađenja salda, šalje opomene, IOS obrasce, daje prijedloge za otpis spornih potraživanja, potpisane račune razvrstava prema pozicijama i valuti plaćanja, plaća račune prema dospijećima i raspoloživosti sredstava na žiro-računu, daje nalog za podizanje gotovine (čekom), obavlja kompenzacije, cesije i PEC-ove, obračunava kamate (redovne i zatezne), svakodnevno prati evidenciju neplaćenih računa, obavlja druge poslove unutar Odjela.
 
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje:
1. Zakon o državnim službenicima (Narodne novine, br. 92/05, 107/07, 27/08, 
    34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15, 61/17, 70/19 i 
    98/19),
2. Zakon o proračunu (Narodne novine, br. 144/21),
3. Pravilnik o proračunskom računovodstvu i računskom planu (Narodne novine,
    br. 124/14, 115/15, 87/16, 3/18, 126/19 i 108/20)
 
 
 
PLAĆA RADNIH MJESTA 
Plaća radnih mjesta državnih službenika određena je Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi (Narodne novine, br. 37/2001, 38/2001, 71/2001, 89/2001, 112/2001, 7/2002, 17/2003, 197/2003, 21/2004, 25/2004, 66/2005, 131/2005, 11/2007, 47/2007, 109/2007, 58/2008, 32/2009, 140/2009, 21/2010, 38/2010, 77/2010, 113/2010, 22/2011, 142/2011, 31/2012, 49/2012, 60/2012, 78/2012, 82/2012, 100/2012, 124/2012, 140/2012, 16/2013, 25/2013, 52/2013, 96/2013, 126/2013, 2/14, 94/14, 140/14, 151/14, 76/15, 100/15, 71/18, 59/19, 73/19, 63/21 i 13/22) i Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike određena je osnovica za plaće državnih službenika i namještenika. 
 
 
TESTIRANJE KANDIDATA
Testiranje službenika sastoji se od pisanog dijela u kojem službenici odgovaraju na postavljena pitanja i razgovora (intervjua). Vrijeme i mjesto održavanja testiranja objaviti će se na web stranici Policijske uprave virovitičko-podravske https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/ i web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mup.gov.hr/, najmanje 5 dana prije održavanja testiranja.


Stranica