Održan preventivni projekt "Zdrav za 5" u OŠ I. G. Kovačić Gornje Bazje

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/OŠ I.G. Kovačić D. Bazje 2021.jpg

U petak, 7. svibnja  učenicima dvaju  8. razreda  Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić održala je predavanja

U petak, 7. svibnja  učenicima dvaju  8. razreda  Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić održala je predavanja na temu „Zdrav za 5“, na kojem je bilo nazočno  ukupno 27 učenika.

Aktivnim sudjelovanjem u predavanju i pažljivim slušanjem, učenici su dobili spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice.

Kako bi učenici što bolje razumjeli tematiku u svakom od razreda su provedene radionice, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

„Zdrav za 5“ je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša  za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola, koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja,a  provodi se već osmu školsku godinu.

Sukladno provođenju II. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“, koji ima za cilj osnaživanje svijesti o potrebi zaštiti okoliša i prirode, dana 29. travnja policijski službenici PU virovitičko-podravske posjetili su učenike 8.a razreda navedene Osnovne škole, koji su prilikom obilježavanja Dana planeta Zemlje, sudjelovali u uređenju okoliša škole, bojili  klupe koje se nalaze u okolišu škole, zasadili živicu te sudjelovali u izradi murala u hodniku škole.

Stranica