Održan preventivni projekt "Zdrav za 5" u OŠ E. Kumičića u Slatini

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Ana 2.2021.jpg
  • Slika

Policijske službenice PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić i Ljiljana Rumenjak, provodeći planirane aktivnosti iz preventivnog projekta održale su predavanja na temu „Zdrav za 5“

Policijske službenice PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić i Ljiljana Rumenjak, provodeći planirane aktivnosti iz preventivnog projekta održale su predavanja na temu „Zdrav za 5“.

U četvrtak, 27. svibnja održana su predavanja učenicima osmih razreda u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini na kojem je bilo nazočno  oko 40  učenika.

Aktivnim sudjelovanjem u predavanju i pažljivim slušanjem, učenici su dobili spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice.

Kako bi učenici što bolje razumjeli tematiku u svakom od razreda su provedene radionica, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša  za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova i još tri ministarstva, a provodi se već osmu školsku godinu.

Nakon završenih predavanja učenici su iskazali interes o ovoj temi, te su poneki imali i dodatna pitanja vezana za ovu problematiku.



 

Stranica