Obilježena 31. obljetnica Bitke za Vukovar

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/vukovar1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U subotu 17. rujna mnoštvom svečanosti obilježena je 31. obljetnica Bitke za Vukovar odajući priznanje i zahvalnost svim sudionicima obrane Vukovara, a posebice pripadnicima legendarne 204. vukovarske brigade i hrabrim liječnicima koji su predano spašavali ljudske živote za vrijeme Domovinskog rata

U subotu 17. rujna mnoštvom svečanosti obilježena je 31. obljetnica Bitke za Vukovar odajući priznanje i zahvalnost svim sudionicima obrane Vukovara, a posebice pripadnicima legendarne 204. vukovarske brigade i hrabrim liječnicima koji su predano spašavali ljudske živote za vrijeme Domovinskog rata.

Središnja svečanost je upriličena u Vukovarskom Hrvatskom domu, na njoj su sudjelovali brojni visoki uzvanici, kao izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, velik broj vukovarskih branitelja, načelnici policijskih uprava vukovarsko-srijemske, požeško-slavonske, brodsko-posavske, osječko-baranjske i Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević. Svečanost je započela podizanjem zastave na Vukovarskom vodotornju – simbolu hrvatskog zajedništva, dok je Policijska klapa Sveti Mihovil intonirala hrvatsku himnu.
U sklopu obilježavanja 31. obljetnice Bitke za Vukovar Nacionalna memorijalna bolnica je u znak sjećanja na vukovarskog kirurga preimenovana je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „dr. Juraj Njavro“, te je dodijeljena ulica dr. Vesni Bosanac kako bi se odala počast hrabrim liječnicima koji su spašavali ljudske živote.

Uz mimohod ratnih zastava, na šetnici uz Dunav održan je taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja MUP-a i OSRH-a, kao i prikaz sposobnosti specijalne policije i specijalnih vojnih snaga.

Stranica